top of page

KAMERS:

2.jpg
2.jpg
1a.jpg
IMG_20200528_162945.jpg

Lievelingsjuf

Geniet van het prachtige Friesland met al haar natuurschoon. Workum is een van de elf Friese steden en gelegen nabij het IJsselmeer, de Friese meren, het bos in Gaasterland en historische plaatsjes zoals Hindeloopen, Stavoren, Sloten, Sneek en Harlingen.

 

Workum heeft veel gezellige restaurantjes, terrassen, winkels, een strand en het Jopie Huisman museum.
Er is genoeg te beleven! 

We bieden een B&B / retraite in een historisch schoolgebouw aan de rand van het stadje 4 tweepersoonskamers. Met comfortabele bedden, prachtige uitzichten, een goed ontbijt, een heerlijke tuin en leuke tips voor wandelen, fietsen en varen. 

Uniek is dat je de prijs na afloop zelf mag bepalen. Zo kan je geven naar wat het je waard is met de buidel die per mens verschilt. De prijzen bij het reserveren zijn ter indicatie. 

Wolkom yn Warkum!

Zie hieronder voor reserveren of neem contact op:
benb@hoteldehoop.com of 06-51039757

RESERVEREN

OMGEVING

De wandelpaden, fietspaden en wateren in de omgeving van Workum bieden veel mogelijkheden voor ontspanning. ​Hindeloopen, Stavoren, Sloten, Allingawier (museumdorp), Sneek, Harlingen en Leeuwarden liggen op maximaal 35 minuten rijden en zijn zeker een bezoek waard.  

We denken graag met je mee om er een leuke dag van te maken. Verhuur van fietsen, motorboten, zeilboten en sloepjes is in Workum mogelijk. Hieronder een aantal van onze eigen favorieten: 

Zeilen is mogelijk op de Friese meren én het IJsselmeer. Vele routes zijn mogelijk, echter afhankelijk van de windrichting, windkracht en ervaring.

Varen met sloep/motorboot (verhuur in Workum mogelijk)

  • Vaar binnendoor naar Hindeloopen. Ga daar door de 17e eeuwse sluis en vaar bij rustig weer terug via het IJsselmeer terug. 

  • Vaar naar Oudega en vandaar (eventueel via Heeg voor een grotere ronde) naar Klein Gaastmeer en via het Zandmeer terug. 

Wandelroute Workumer Strand (6 of 8 km)   (klik hier voor route)

Loop de stad in over de Noard. Na de Merk (het plein) naar het zuiden blijven lopen over de Sud. Bij de sluis rechts en aan het eind van de Suderséleane bereik je het strand. Bij een goede bries vertonen kite-surfers hier hun kunsten. Op de terugweg kan je voor de variatie een extra rondje lopen door op de oude Zuiderzeedijk links (i.p.v. rechts richting de sluis) over de dijk lopen. Na 1.4 km volg je het 16e eeuwse kerkenpad met witte bruggetjes terug naar Workum.  

 

Wandelroute Ferwoude (10 km)   (klik hier voor route)

Loop de stad uit richting het noorden. Met aan alle kanten de kenmerkende Friese weilanden en boerderijen bereik je halverwege Ferwoude. Op de terugweg kan je over de oude Zuiderzeedijk lopen tussen de schapen met uitzicht rechts op het IJsselmeer. Links zie je ter hoogte van de Protestante Kerk (de 2e toren; de 1e is van de Rooms-Katholieke kerk) het 16e eeuwse kerkenpad liggen. Het smalle padje met witte bruggetjes brengt je terug in Workum.  

Wandelroute Hindeloopen (11 km) of Molkwerum (15 km) met trein 

Loop in 1.9 km naar het treinstation van Workum; via de Noard tot de Merk (het plein) ga daar links en blijf lopen tot je rails ziet. Neem de trein (kom op tijd of neem een pauze van een uur...) en stap bij de halte Hindeloopen of  Molkwerum uit. Volg de borden naar Hindeloopen of Molkwerum. Loop vanaf Molkwerum over de IJsselmeerdijk tussen de schapen naar Hindeloopen. Vanaf Hindeloopen is een prachtige wandelroute terug over de oude Zuiderzeedijk via de vuurtoren van Workum. 

Wandelroutes in het Gaasterland (bosgebied) staan daar goed aangegeven. Ligt op 15 minuten rijden.

Fietsroute Hindeloopen en Koudum (24 km)   (klik hier voor route)

Fiets door Workum langs de sluis naar Hindeloopen. Ga een stukje terug en sla vlak voor het station rechtsaf. Een smal fietspad langs de Hauksfeart brengt je in Koudum. Fiets op de terugweg parallel aan de grote weg tot het fietspad over de dijk terug slingert naar Workum.

Fietsroute Koudum, Gaasterland, Stavoren en Hindeloopen (60 km)   (klik hier voor route)

Fiets door Workum over de oude zeedijk naar Hindeloopen. Ga een stukje terug en sla vlak voor het station rechtsaf. Een smal fietspad langs de Hauksfeart brengt je in Koudum. Fiets langs de Morra naar Hemelum en Bakhuizen. Vervolgens door de prachtige bossen van het Gaasterland naar Rijs en Oudemirdum. Neem de weg naar Mirns en geniet van het geweldige (on-Nederlandse) uitzicht op het IJsselmeer. Via Stavoren (tip: neem net na de haven het fietspad binnendoor Molkwerum) en Hindeloopen kom je weer in Workum uit.

Fietsroute Oudega, IJlst, Heeg en Gaastmeer (35 km)   (klik hier voor route)

Fiets via Nijhuizum, langs de Aldegeaster Brekken naar Oudega. Sla iets buiten Oudega naar rechts en volg het fietspad dwars door de Friese weilanden tot in IJlst. Fiets in dezelfde ​richting terug, maar volg nu de fietsborden Heeg. Na Heeg is Gaastmeer zeker een bezoekje waard. Vanaf Gaastmeer kun je een fietspontje nemen terug naar Workum. Verwen jezelf bij de IJsboerderij Margje 24.

Fietsroute om Heegermeer en Fluessen (62 km)   (klik hier voor route)

Omgeving
Reserveren
bottom of page