top of page

Welkom in ons Hotel,

voor even zijn we jouw metgezel.
Het draait hier niet om consumeren;
je ontvangt door te participeren.
We gebruiken samen de maaltijden,
bezinnen ons op gezette tijden.
Schilderen, poetsen, tuinieren,
werken, lezen of samen klieren.
Je mag meedoen met ons gewone leven
en in eigen talent je volledig geven! 

We bieden zes beschermde plekken om te wonen. Je bent onderdeel van een leefgroep waar je veilig bent en je verder kunt ontwikkelen. We voldoen aan alle eisen die de overheid stelt aan beschermd wonen. We werken met Ter Wille samen en hebben via hen een contract Forensische Zorg (landelijk) én Beschermd Wonen met alle gemeenten in Friesland.

We bieden professionele begeleiding bij het benutten van jouw talenten om volop te leven. Op het gebied van: wonen, werken, vrije tijd, financiën, sociale contacten, gezondheid, zingeving en persoonlijke ontwikkeling.

Dit doen we door samen te leven.

Van elkaar leren staat centraal.

Wil je meer weten? Lees dan hieronder verder en neem bij vragen contact op.

Welkom in ons Hotel,

voor even zijn we jouw metgezel.
Het draait hier niet om consumeren;
je ontvangt door te participeren.
We gebruiken samen de maaltijden,
bezinnen ons op gezette tijden.
Schilderen, poetsen, tuinieren,
werken, lezen of samen klieren.
Je mag meedoen met ons gewone leven
en in eigen talent je volledig geven! 

Je hebt een steuntje nodig om zelfstandig te kunnen gaan wonen. Je hebt een heftige tijd gehad of bepaalde punten waar je verder in wilt leren. Je zoekt een plek om aan te sterken. Je wilt ontdekken wie je bent en wat je kunt. Je zoekt een omgeving om te ontvangen én te geven.

Gezien het groepsleven is het voor ons niet haalbaar als jouw lichamelijke beperking, verslaving (drugs/alcohol), agressie de overhand heeft.

Je kunt bij ons terecht voor begeleiding en verblijf. Je woont samen met de bewoners en andere meewoners in een groot voormalig schoolgebouw. Dagelijks eten we samen. Je hebt je eigen studio. Je krijgt een eigen mentor met wie je samen werkt om je doelen te realiseren. Je gaat overdag naar school of (vrijwilligers)werk. Je leert om zelfstandig te wonen.

Onze visie in 9 speerpunten:

 • Ieder kiest zelf

 • We ontdekken wie we zijn

 • We leren door te ervaren

 • We stemmen op elkaar af

 • We leven in eenvoud en balans

 • We dienen anderen

 • We kijken naar het totaal
 • We zorgen voor elkaar
 • Anderen hebben invloed op ons

Aanmelden kan zowel via zorginstellingen, gemeentelijke instanties of op eigen initiatief. Bij aanmelding wordt in een gesprek tijd genomen om elkaar te ontmoeten en is er de mogelijkheid om de plek te zien en iets te ervaren van hoe het er bij ons aan toe gaat. Na een positieve ontmoeting wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn. Hierbij wordt gelet op een gezonde samenstelling van de groep, aanwezige indicatie en jouw doelen en motivatie.

pc7reBEEi.jpg

We maken samen jouw plan met daarin de doelen van je verblijf en hoe we hieraan gaan werken.

 

We werken met onze HOOP methode in vier fases:

 1. HOPEN: je komt weer op adem en sluit aan op wat we als groep doen. Er is ritme, veiligheid en rust om hoopvol naar de toekomst te kijken

 2. OPEN: jezelf open stellen om te ontvangen en te kijken waar jouw talenten liggen. Zo ontstaan mogelijkheden om weer te genieten 

 3. ONTDEKKEN: je zet jouw talenten in, vergroot je ervaringen, bouwt je zelfvertrouwen verder uit, versterkt jouw zelfstandigheid om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

 4. POSITIONEREN: je staat sterker én neemt initiatieven, ook voor je volgende plek.

Dagelijks heb je contact met jouw persoonlijke mentor.

bottom of page